Detox sapkuur, lichaam ontgiften

Met een detox sapkuur, kun jij je lichaam ontgiften. Je hebt verschillende methodes en sapkuren om te ontgiften. Met een 3 of 6 daagse sapkuur, kan je een goed resultaat behalen. Wij leggen je hier uit wat de beste detox sapkuur is.

beste detox thee banner

Biologische ingrediënten belangrijk

Indien jij je lichaam en met name lever middels een sapkuur wilt ontgiften, is het belangrijk dat je geen sapkuur bestelt van groente en fruit welke niet van biologische oorsprong is. Op traditioneel gekweekte groente en fruit worden helaas veel verkeerde bestrijdingsmiddelen gespoten. Deze bestrijdingsmiddelen zijn niet goed voor jouw gezondheid en het milieu. Richt je daarom op sapkuren die zijn geproduceerd van biologische groente en fruit. Die zijn het meest gezond en volwaardig. Je kunt ook het beste biologische detox thee nemen.

gezonde detox smoothie maken

Slowjuice sapjes verdienen de voorkeur

De kracht en voedingsstoffen van groente en fruit blijf het beste overeind als ze via het Slowjuice concept worden geproduceerd. Schaf in het kader van de beste detox kuur daarom altijd Slowjuice sapjes aan.

beste sapkuur banner

Begin met een 3 daagse sapkuur

Volgens de experts heeft een sapkuur in het kader van ontgiften en afvallen pas zin als die 3, 5 dagen of langer duurt. Als je wilt ontgiften en afvallen middels een kuur met biologische sapjes heeft een kuur van 1 dag niet zo veel zin. De meeste “beginners” starten met een sapkuur van 3 dagen. Dat is met een goede motivatie voor de meeste mensen goed vol te houden.

detox sapkuur

Combineer je detox sapkuur met het drinken van veel bronwater en detox thee

Welke detox kuur je ook neemt, het is belangrijk om veel te drinken. Kruidenthee met bijvoorbeeld brandnetel, kurkuma, gember en ander kruiden is een beproefd succes. Je hebt vele soorten kruiden thee, met en zonder detox kruiden. Water drinken is essentieel bij iedere afslank- en reinigingskuur. Bronwater verdient de voorkeur ten opzichte van kraanwater, zelfs als het water onthard is en geen of weinig kalk meer bevat. Gelukkig zit er tegenwoordig statiegeld op plastic flessen en kunnen die na gebruik weer worden gerecycled. Een gezonde leefwijze en schoon milieu gaan steeds meer samen.

beste sapkuur banner

Afvallen met een detox sapkuur

Veel mensen die willen afvallen, grijpen naar afvalpillen. Afvallen is altijd een kwestie van gezond en calorie arm eten en bewegen. Indien je wilt afvallen en kiest voor bijvoorbeeld een 3 daagse sapkuur, onthoud jij je van vast voedsel. Je drinkt veel water en thee. Als je leeft op de sapjes, het water en de detox thee, zal je zin de meeste gevallen zeker 1 tot 3 kilo’s in enkele dagen kunnen afvallen. Het ligt natuurlijk aan je persoonlijke situatie en gezondheid hoe het bij jou werkt. Vasten en detoxen is niet voor iedereen geschikt. Als je bijvoorbeeld zwanger bent of diabetes patiënt bent, moet je niet zo maar gaan vasten en een sapkuur nemen. Dat geldt ook voor mensen met een te laagt gewicht of juist ernstig overgewicht. Als je gezondheid te wensen over laat of je onder behandeling bent van een arts of specialist is het nooit verstandig om zonder overleg een detox kuur te doen, ook niet een 1 daagse sapkuur.

slowjuice groentesapjes

Hoe vaak een detox sapkuur volgen?

Er is geen standaard regel hoe vaak een sapkuur te volgen. De één doet dat eens per jaar, de ander eens per kwartaal. Luister goed naar je lichaam en eet zo gezond en gevarieerd mogelijk. Als je het gevoel hebt toe te zijn aan een nieuwe kuur met biologische sapjes heb je deze binnen enkel dagen in huis. Je kunt je sapjes 24 uur per dag online bestellen en ze worden ook in België aan huis of kantoor bezorgd. Voor diegenen die regelmatig willen detoxen en genieten van heerlijke groente- en fruitsapjes. Je kunt ook een abonnement op een sapkuur nemen.

beste sapkuur banner