Gezond leven

Gezond leven, voorwaarde voor gezond lichaam.

We willen allemaal wel gezond oud worden en doen daar veel voor. Detoxen bijvoorbeeld, doel, lichaam te ontgiften. Voorkomen is echter beter dan genezen, is een uitdrukking die hier zeker van toepassing is. Want als we bijvoorbeeld iedere avond met een zak chips, biertje of wijntje voor de tv gaan hangen, kan je detoxen wat je wilt. Voor een gezond lichaam en goed werkenden organen zoals hart, nieren en lever is meer nodig. Gezonder eten, veel thee en water drinken en veel bewegen bijvoorbeeld.

beste detox thee banner

Veel en vet eten, funest voor ons lichaam.

Eén van de redenen waarom ons lichaam vervuild raakt, is dat we vaak te vet en te veel eten. Om van te veel zout wat slecht is voor de nieren, nog maar te zwijgen. Minder of géén vlees, minder of géén dierlijke producten. Dat is wat steeds vaker als advies wordt meegegeven. Verdiep je eens in veganisme en vegetarisme. 2 levenswijzes om gezonder te eten met minder of géén dierlijke vetten. Daarnaast is het zaak om niet te veel te eten. Kleinere porties, meer fruit en groenten, het help allemaal voor een gezondere levensstijl. Kijk ook eens naar deze site over veganistische recepten.

Veel alcohol nuttigen, ook niet goed.

Een glaasje rode wijn voor het slapen gaan wordt door veel deskundigen bestempeld als gezond. Voor je het echter weet, kan je niet meer zonder dat wijntje en worden 2 glaasjes 3 of 4 glaasjes. Iedere dag alcohol nuttigen in kleine hoeveelheden is nog daar aan toe maar zodra het dagelijks 2 , 3 of meer glaasjes worden, is het niet gezond meer. Daar komt bij dat de suikers in alcohol je dik maken en de alcohol zelf niet goed voor je lever. Als je die alcohol ook nog eens combineert met ongezonde chips en zoutjes zal je gewicht snel toenemen en ook je nieren flink belast worden. Een stukje komkommer of paprika klinkt misschien saai, maar ook dat is een lekkere snack. Een een detox thee of andere kruiden thee, is ook heerlijk als avondthee.

Te weinig bewegen

Gezond leven en voldoende bewegen, dat hoort natuurlijk bij elkaar. Hoe gezond je ook eet, als je te weinig beweegt zal je conditie en spierkracht achteruit gaan en ben je sneller oud. Daar kan geen detox huur of verjongingskuur je nog bij helpen.

Onze tip voor de komende vakantie: Boek een huisje met sauna en hottub in Nederland. Daar blijf je jong van. een sauna is ontspannend en gezond.

beste sapkuur banner